Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (2024)

Een chat-ID vinden in Telegram

Apparaatkoppelingen

Telegram is een razend populaire berichten-app met een Bot API-interface. Dat betekent dat de meeste, zo niet alle, taken worden uitgevoerd door software van derden. Het kan vrijwel alles wat je maar kunt bedenken-van het aanpassen van meldingen tot het maken van multiplayer-games.

Aan elke chatroom is een ID-nummer gekoppeld. Het maakt niet uit of het privé of openbaar is, en ook niet hoeveel mensen erbij betrokken zijn.

Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (1)

Hoe een telegram te vinden Chat-ID Op een Mac

Je hebt toegang tot Telegram door de ingebouwde browser voor Mac te gebruiken. Vanaf dat moment kun je via de webapp contact opnemen met een bot om erachter te komen wat je persoonlijke chat-ID is. Zo doet u het:

Open uw Safari-browser en ga naar https://web.telegram.org.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (2)Typ uw telefoonnummer in het overeenkomstige veld. Telegram stuurt u vervolgens een 6-cijferige code naar uw mobiele app. Gebruik het nummer om in te loggen. Verplaats uw cursor naar het zoekvak in de linkerbovenhoek van het scherm. Typ @RawDataBot en druk op Enter.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (3)Klik op Telegram Bot Raw om een ​​bericht met je chatgegevens te ontvangen.

We zeiden dat er een hack is om de chat-ID van je groep te controleren. Dit werkt alleen voor de web-app, maar het is nog steeds best handig:

Ga naar https://web.telegram.org .
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (4)Open een groepschat. Kijk naar de URL bovenaan het scherm. De cijfers achter de letter”g”zijn eigenlijk uw chat-ID. Voeg gewoon”-“toe voor de cijfers.

Als u niet geschikt bent voor online gebruik, wilt u misschien de desktopversie downloaden. Telegram is gratis beschikbaar in de Mac App Store. U kunt deze als volgt verkrijgen:

Start de App Store via LaunchPad of het Dock. Je kunt ook Spotlight Search gebruiken om het te vinden.
Selecteer Categorieën in het paneel aan de linkerkant-zijde. Blader naar de Telegram-app. Er is ook een zoekfunctie die u kunt gebruiken om deze te vinden.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (5)Klik op de Telegram-thumbnail om deze te openen. Onder de app info, klik op de knop Ophalen.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (6)Typ uw Apple ID en wachtwoord in om de download te voltooien.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (7)

Een Telegram Chat ID Op een Windows-pc

Natuurlijk is er een desktopversie voor zowel Windows-als Linux-pc’s. Je kunt het downloaden van de officiële Telegram-website. Dit gaat als volgt:

Ga met uw voorkeursbrowser naar de officiële Telegram-website.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (8) Navigeer naar de bovenkant van het scherm. Klik op het tabblad Apps.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (9)Kies Telegram voor Windows/Linux in het gedeelte voor desktop-apps.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (10)

De desktop-app gebruikt dezelfde interface als de online of mobiele versie. Het heeft ook allemaal dezelfde functies, wat betekent dat je Telegram Bot Raw kunt gebruiken om je chat-ID te achterhalen. Hier is hoe:

Klik op het app-pictogram om het te starten.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (11)Navigeer naar het zoekvak in de linkerbovenhoek.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (12)Typ @RawDataBot en selecteer Telegram Bot Raw in de vervolgkeuzelijst.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (13)Klik op Start knop in het automatische antwoordbericht.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (14)De Telegram-bot stuurt een bericht met je accountgegevens. Scroll naar beneden en zoek chat. Je chat-ID-nummer staat hieronder, naast id.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (15)

Hoe Telegram Chat ID te vinden op Android

U kunt de officiële Android-app op Google Play. Zodra je het op je telefoon hebt geïnstalleerd, krijg je toegang tot alle Bot API-services. Dat omvat Telegram Bot Raw. Zo vindt u uw chat-ID in de Android-app:

Tik om de Telegram-app te openen.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (16)Tik in de rechterbovenhoek op het kleine vergrootglaspictogram.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (17)Typ @RawDataBot in het zoekdialoogvenster en tik vervolgens op het zoekpictogram.
Selecteer Telegram Bot Raw uit de zoekresultaten.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (18)Je krijgt een automatisch antwoordbericht. Tik op de knop Start.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (19)Je krijgt nog een bericht met je voornaam, achternaam en chat-ID. Zoek chat in de lijst met informatie.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (20)Onder chat zie je een nummer. Het is gemarkeerd met het woord id aan de rechterkant. Dat is je Chat ID-nummer.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (21)

Zoals we al zeiden, hebben groepschats ook een identificatienummer. U kunt het echter alleen opzoeken als u de beheerder bent.

Een Telegram-groepschat-ID vinden Op een Android

Ga naar uw startscherm of Apps-menu en open Telegram.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (22)Zoek een groepschat waarvan jij de beheerder bent. Tik om het te openen. Tik bovenaan het scherm op de groepsnaam. Tik op het tabblad Lid toevoegen.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (23)Tik bovenaan het scherm op het zoekbalk. Typ @RawDataBot in het dialoogvenster.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (24)Selecteer Telegram Bot Raw uit de twee zoekresultaten.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (25)Tik in de linkerbenedenhoek van het scherm op de knop blauw vinkje. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd of u de bot aan uw chat wilt toevoegen. Tik op Toevoegen om te bevestigen of op Annuleren om het proces te stoppen.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (26)Tik op de naar links wijzende pijl bovenaan het scherm om terug te gaan naar het gesprek. Je ziet een bericht van de Telegram Raw Bot met informatie over de groep.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (27)Zoek chat in het automatische antwoordbericht. Hieronder zie je het ID-nummer van de groep.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (28)

Een Telegram Chat-ID vinden op een iPhone

De App Store heeft ook een gratis mobiele versie beschikbaar voor iPhone. Het ziet eruit en presteert hetzelfde als de Android-app, tot aan het proces om uw chat-ID op te halen. Laten we het voor het geval dat nog een keer doornemen:

Ga naar je startscherm. Zoek het Telegram-pictogram en tik om de app te starten.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (29)Gebruik de zoekopdracht functie om toegang te krijgen tot de Telegram Bot Raw.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (30)Vind je chat-ID in het automatische antwoordbericht.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (31)

U kunt ook gebruik een chatopdracht om de Telegram-bot om uw accountgegevens te vragen. Je hoeft alleen maar een privébericht te sturen:

Open de app Telegram.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (32)Selecteer de chat met Telegram Bot Raw om te vormen de lijst.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (33)Typ /start en tik op het pijlpictogram aan de rechterkant om te verzenden.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (34)

Protip: verwijder de chat niet met Telegram Bot Raw. Op die manier kunt u altijd uw chat-ID vinden.

Een nieuwe Telegram-chat-ID maken

Het is niet verwonderlijk dat het antwoord is door bots te gebruiken. Met Telegram kunt u uw chat-ID bijwerken via een reeks HTTPS-verzoeken. U moet eerst een bot maken en deze vervolgens als beheerder aan uw groep toevoegen. Vanaf daar is het vrij eenvoudig. Het proces is ook identiek voor privé-en openbare chats.

De handigste manier om dit te doen is door uw browser te gebruiken. Telegram is compatibel met vrijwel elke zoekmachine die momenteel in gebruik is. Technisch gezien kun je het doen met je Android-of iOS-apparaat, maar het is een beetje onhandig. Om een ​​chat-ID-update te krijgen, moet u uw bot-token kopiëren en in een website-URL plakken, dus het is veel gemakkelijker om in plaats daarvan uw computer te gebruiken.

Blijf lezen voor stapsgewijze instructies voor elk apparaat.

Mac

Het eerste deel van het proces is het maken van je eigen bot door (verrassing) een andere bot te gebruiken. Het klinkt veel ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Ga als volgt te werk:

Start de desktop-app Telegram.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (35)Verplaats uw cursor naar de zoekbalkin de boven-linkerhoek.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (36)Typ @Botfather in het dialoogvenster. Zorg ervoor dat u de officiële versie kiest uit de zoekresultaten. Er staat een blauw vinkje naast de naam van de bot.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (37)Er wordt een nieuwe chat geopend. Klik op Starten.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (38)Je krijgt een bericht met een lijst met opdrachten. Gebruik /newbot om uw bot te maken.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (39)Botfather zal je vragen om een ​​gebruikersnaam voor je bot te kiezen. Typ de naam en voeg aan het einde _bot toe.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (40)

Daarna kun je via een HTTPS-verzoek updaten naar een ander chat-ID. Dit is wat u moet doen:

Start uw browser en ga naar api.telegram.org/bot. Navigeer naar de URL bovenaan het scherm. Selecteer BOT ID door uw cursor te slepen. Plak uw Botfather-bottoken in het gemarkeerde gedeelte. Zorg ervoor dat u de /getUpdates niet wist. Zoek uw bijgewerkte chat-ID in de JSON-tekenreeks hieronder.

Desktop-pc

Zoals we hebben vermeld, kunt u uw chat-ID niet wijzigen in de desktop-app. Het moet online gebeuren. U kunt het echter gebruiken om enkele noodzakelijke voorbereidingen te treffen. Bijvoorbeeld de bot toevoegen als beheerder. Dit gaat als volgt:

Open de app Telegram op je desktop.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (41)Kies een groepschat in het paneel aan de linkerkant.Verplaats uw cursor naar de rechterbovenhoek en klik op de drie verticale stippen.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (42)Kies Groep beheren in de vervolgkeuzelijst.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (43)Er verschijnt een pop-upvenster. Scroll naar beneden en klik op het tabblad Beheerders.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (44)Klik op de knop Beheerder toevoegen in de linkerbenedenhoek. Selecteer je bot uit de ledenlijst.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (45)Er verschijnt een pop-upvenster. Navigeer naar de rechterbenedenhoek en klik op Opslaan.
Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (46)

Op Android (en iPhone)

Het is echt niet aan te raden om dit te doen met je telefoon. Het is niet dat u het niet kunt doen met de door u gekozen browser-app; het is gewoon zo ongemakkelijk. Aangezien smartphones een touchscreen hebben, is het kopiëren van uw bot-token naar de URL nogal een gedoe. De meest verstandige oplossing is om uw computer te gebruiken om toegang te krijgen tot de API-webpagina.

Aanvullende veelgestelde vragen

Waarom heb ik geen toegang tot de chat-ID?

U moet een gebruikersnaam hebben om toegang te krijgen tot chat-ID’s. Telegram genereert er niet automatisch een, dus u moet het zelf instellen. Hier is hoe:

1. Tik op het Telegram-pictogram op uw startscherm.

2. Tik in de linkerbovenhoek op de drie horizontale lijnen. Als de app bij het openen een privégesprek startte, ga dan terug naar de chatlijst.

3. Kies Instellingen in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant.

4. Tik op het gedeelte Gebruikersnaam onder uw telefoonnummer. Typ minimaal vijf tekens om een ​​geldige gebruikersnaam te maken. Als het beschikbaar is, verschijnt hieronder een melding. Zo niet, dan wordt de tekst rood. Telegram zal je vragen om een ​​andere naam te bedenken.

5. Tik op het vinkje in de linkerbovenhoek om te voltooien.

Een bot voor elke gelegenheid

Als je eenmaal gewend bent voor de specifieke interface is het eigenlijk best handig. Telegram zorgde ervoor dat er voor elke gelegenheid een bot was, en dat omvatte ook het beheren van chat-ID’s.

Je kunt eenvoudig achterhalen wat je persoonlijke chat-ID is nadat je een gebruikersnaam hebt aangemaakt. Als het gaat om groepschats, moet u de beheerder zijn om toegang te krijgen tot die informatie. Hetzelfde geldt voor het aanmaken of bijwerken van een ID-nummer. En onthoud: in het geval van bugs of glitches kunt u altijd vertrouwen op de uitstekende probleemoplossing van Telegram.

Vindt u Telegram leuk? Wat vind je van apps met Bot API? Reageer hieronder en vertel ons of er een andere manier is om uw chat-ID te wijzigen.

Disclaimer: sommige pagina’s op deze site kunnen een gelieerde link bevatten. Dit heeft op geen enkele manier invloed op ons redactioneel commentaar.

Naar iemand verzenden

Ontbrekend apparaat

Hoe een chat-ID te vinden in Telegram - All Things Windows (2024)
Top Articles
Live Cryptocurrency Charts & Market Data | CoinMarketCap
2024 European Athletics Championships: Femke Bol posts world leading time and Karsten Warholm takes third-consecutive title
Family Day returns to Dobbins bigger than before
Syracuse Pets Craigslist
What Is a Megapixel: Essential Guide [Megapixels Explained]
Pobierz Papa's Mocharia To Go! na PC za pomocą MEmu
15:30 Est
Schluter & Balik Funeral Home Obituaries
Craigslist 5Th Wheel Campers For Sale
Dvax Message Board
KMS ver. 1.2.355 – Haste & Tactical Relay
Urology Match Spreadsheet
Mta Bus Time Q85
Southpaws Grill Menu
Eliud Kipchoge Resting Heart Rate
Www.burlingtonfreepress.com Obituaries
9:00 A.m. Cdt
Craigslist Ct Pets
American Eagle Store Locator
2021 Lexus IS 350 F SPORT for sale - Richardson, TX - craigslist
Ghostbusters Afterlife 123Movies
Hours For Autozone Near Me
Stellaris Resolutions
Wdl Nursing Abbreviation
Taco Bell Fourth Of July Hours
Toernooien, drives en clubcompetities
11 Nightlife Spots To Experience In Salem, Oregon
Prisma Health Employee Login
John Wick 4 Showtimes Near Starlight Whittier Village Cinemas
Publix Super Market At Lockwood Commons
Deerc De22 Drone Manual Pdf
Coverwood Terriers For Sale
Mannat Indian Grocers
Joy Ride 2023 Showtimes Near Century 16 Anchorage
454 Cubic Inches To Litres
Commuter Rail Gloucester
O'reilly's In Monroe Georgia
Point Click Care Cna Login Cna
Ourfig
JPX Studios/item asylum
Goldthroat Goldie
Thoren Bradley Lpsg
18006548818
Ava Kayla And Scarlet - Mean Bitches Humiliate A Beta
Rocky Aur Rani Kii Prem Kahaani - Movie Reviews
Kamzz Llc
Intoxalock Calibration Locations Near Me
About Data | Weather Underground
Craigslist Farm And Garden Atlanta Georgia
Circle K Wikipedia
Watch It Horror Thriller movies | Crystal panel
Basketball Defense: 1-3-1 half court trap
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5763

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.