11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (2024)

Het Zeeheldenkwartier is misschien wel de leukste wijk van Den Haag. Het heeft namelijk een overload aan gave hotspots; van een restaurant met eigen bierbrouwerij tot aan de lekkerste sushi-spot.. Doordat deze wijk grenst aan het centrum is het lekker makkelijk te bereiken.

Benieuwd welke food hotspots je echt niet mag missen? Bekijk dan snel het lijstje hieronder.

1. Sushimeisjes

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (1)

Foto: thesocialmarketeernl

Sushi lovers opgelet! Ooit de sushi van de Sushimeisjes geproefd? Trust me, je zult het nooit meer ergens anders willen eten. Deze hippe hotspot kun je vinden in een knus pand midden op de Prins Hendrikstraat, die dwars door het Zeeheldenkwartier loopt. Je kunt hier neerstrijken op het mooie terrasje voor de deur (incl. Bali parasols en plantjes!) of binnen aan tafel/bar voor lunch of diner.

Het kan niet anders dan dat het water in je mond loopt als je kijk naar het menu. Mega lekkere opties! Mijn favorieten zijn de Umami rol (aubergine tempura, gebrande zalm, miso mayo, avocado, unagi saus & furikake) en de Torched Tuna rol (tempura asperge, avocado, gebrande tonijn, truffel mayonaise & sesamzaad), maar de sushimix (30 stuks, 2 personen) is ook altijd goed. Ze hebben trouwens ook vegan sushi opties en als je zwanger bent kun je hier ook terecht.

Can’t stay? Je kunt deze heerlijke rolletjes en meer ook bestellen of afhalen.

Adres

Prins Hendrikstraat 96, 2518 HW Den Haag

2. Tommy’s & Zuurveen

Op het randje van het Zeeheldenkwartier, aan de Veenkade, kun je deze parel vinden. Hier ga je heen als je zin hebt in een culinair hoogstandje, want wow, wat zien de gerechten er mooi (en lekker!) uit. De chef-kok heeft dan ook in een sterrenzaak hiervoor gewerkt, en dit kun je terugzien op je bord.

Je kunt à la carte eten (denk aan tonijn met ganzelever en ponzu of sukade met aardappelzalf) maar een aanrader is om je te laten verrassen met het 3-gangen verrassingsmenu (€35). Je smaakpapillen zullen je bedanken!

Leuk weetje: Tommy’s & Zuurveen is dit jaar opgenomen in de ‘Lekker gids 2021’; een lijst waarop de beste restaurants van Nederland staan.

Je kunt nu ook de culinaire gerechtjes van Tommy’s & Zuurveen in huis halen via Deliveroo.

Adres

Veenkade 19, 2513 EG Den Haag

3. Vincenzo’s

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (2)

Foto: Sabine Berger @sabineberger

Vincenzo’s kennen we misschien al van het artikel de lekkerste pizza van Den Haag. Deze instagrammable tent kun je vinden op de Prins Hendrikstraat en het is er altijd druk (reserveren is een must!). De sfeer, het eten en de bediening is pico bello en het interieur heeft een hoog instagrammable gehalte.

Mijn favoriete pizza hier? De Crudo e Tartufo met mozzarella, parma ham, rucola, parmezaan en witte truffel olie. Ook hebben ze hier heerlijke huisgemaakte limocello.

Tip: je kunt de lekkere pizza’s van Vincenzo’s ook afhalen of bestellen.

Adres

Prins Hendrikstraat 75, 2518 HL Den Haag

4. Vincenzo’s Osteria

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (3)

Zei iemand pasta?! Bij Vincenzo’s Osteria ben je als pasta-lover aan het juiste adres. Heerlijk eten, relaxte sfeer en losse bediening. Je kunt kiezen om à la carte te bestellen, maar ze hebben hier ook een driegangen menu voor €35. De menukaart is klein, maar allesbehalve saai.

Denk aan: voorgerecht van zwaardviscarpaccio met antibiose en kappertjes, hoofdgerecht van pappardelle cinghiale met wild zwijn en om af te sluiten dulce de leche met pruimen, hazelnoten en sinaasappel. Love it!

Liever thuis genieten van al dit lekkers? Gelukkig kun je ook bestellen via Thuisbezorgd.

Adres

Tasmanstraat 129, 2518 VL Den Haag

5. Wicked Wines

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (4)

Wicked Wines is een wijnbar én restaurant, die je kunt vinden op het mooie Anna Paulownaplein. Naast dat je hier heel fijn kan borrelen (zeker in de zomer op het terras!), kun je hier ook mega lekker eten. Wat staat er zo al op het menu? Lekkere sushi rollen, spring rolls, curry en de lekkerste borrel bites.

Je kunt de Wicked experience ook in huis halen. Ze bieden namelijk verschillende diner en borrel boxen aan, zoals o.a. de Experience Box met zes gangen én fles wijn, of de Sushi Box met lekkere sushi rollen, sashimi en Wakame salade.

Adres

Bazarstraat 42, 2518 AK Den Haag

6. Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (5)

Het is een mix van een Nederlands café en een Engelse gastropub. Geen donkere pub met alleen maar bier dus, maar een frisse zaak met een uitgebreid menu en veel (speciaal)bieren.

Kies voor gerechten om te delen zoals bitterballen, nacho’s of jalapeno poppers, of kies iets van hun ‘Fancy pub food’, zoals de Van Kinsburger met twister fries met parmezaan & truffel.

Daarnaast is Van Kinsbergen ook dé plek voor bier-, rum- of whiskey proeverijen. Leuk voor bijvoorbeeld een uitje met vrienden in Den Haag!

Liever Van Kinsbergen in huis halen? Dat kan heel makkelijk via Thuisbezorgd of 06-14638309.

Adres

Prins Hendrikplein 15, 2518 JC Den Haag

7. Het Balihuisje

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (6)

De definitie van een hippe toko. Het Balihuisje is dit jaar geopend, maar is nu al vrij bekend onder de Hagenezen. Het zaakje heeft een urban uitstraling en als de zon schijnt zit je heerlijk op het terras. Bij dit concept café draait alles om saté en gado gado.

Het Balihuisje bij je thuis halen? Dat kan! Je kunt bestellen via 070-4062162.

Adres

Piet Heinstraat 62, 2518 CJ Den Haag

8. Plenty

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (7)

Nog zo’n favorietje is PLENTY, een heel leuk vegan lunchtentje waar de Bali vibes er vanaf spatten. Alle gerechten zijn 100% plantaardig en wordt met veel moeite en liefde bereid. Dit resulteert in héérlijke pancakes (van speltmeel, met hazelnoot karamel én gebakken appeltjes!) en desem broodjes met bijvoorbeeld tempeh, avocado of paddestoelen.

Tip: Fan van matcha? Probeer dan zeker de matcha latte van PLENTY!

Adres

Piet Heinstraat 37, 2518 CB Den Haag

9. Single Estate Coffee Roasters

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (8)

Deze koffiebar moet je écht een keer proberen en zodra je binnen stapt weet je ook gelijk waarom. Alles is tot in de puntjes verzorgd; van het minimalistische Scandinavische interieur tot de allerlekkerste bladerdeeg snacks die ze achter in hun bakkerij bakken.

En dan hebben we natuurlijk nog de koffie. Er is volop keuze uit de espressomachine of filter, bereid met hun eigen koffiebonen. Coffee lovers, deze is voor jullie!

Adres

Piet Heinstraat 15, 2518 CB Den Haag

10. Pim Coffee Sandwiches & Vintage

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (9)

Nog zo’n leuke aanvulling in de Prins Hendrikstraat is Pim Coffee Sandwiches & Vintage. Een mondvol, maar dat komt omdat ze gewoon lekker veelzijdig zijn.

Naast het uitgebreide drankjes menu (lees: chai lattes, verse thee smaken, koffies in alle soorten en maten én smoothies), ga je hierheen voor de tosti’s.

De tosti’s? Jazeker! Met alle soorten combinaties van kazen, vleeswaren en veggies maken ze hier toppers van tosti’s.

Adres

Prins Hendrikstraat 113, 2518 HM Den Haag

11. bijClarence

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (10)

Voor een lekkere vullende lunch mét goede koffie ga je naar bijClarence, natuurlijk ook gewoon op de Piet Heinstraat in het leuke Zeeheldenkwartier.

In hun ongedwongen sfeer bestel je hier o.a. lekkere uitsmijters, sandwiches en soepjes. Onze tip: sluit je lunch af met een van hun heerlijke huisgemaakte taarten!

Adres

Piet Heinstraat 60, A, 2518 CJ Den Haag

Dat waren ze dan, dé leukste restaurants van het Zeeheldenkwartier! Wat is jouw favoriet? Of heb jij misschien een leuke toevoeging? Laat het ons weten in de comments.

11x leukste restaurants in het Zeeheldenkwartier I Weekends in Den Haag (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6099

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.